BiHPrivreda

Hodžić: Preuzimanjem VGT osiguranja tržište pozitivno stabilizirano

Preuzimanjem VGT osiguranja od GRAWE grupacije, značajan segment tržišta je pozitivno stabiliziran.
Ovo je u intervjuu za Svijet osiguranja kazao Fikret Hodžić, predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

– Odluka o preuzimanju VGT osiguranja je dio dugoročne strategije GRAWE grupacije o daljem rastu, razvoju i ulaganju na tržištu Bosne i Hercegovine.
Već duži niz godina, pored životnog, snažno razvijamo segment neživotnog osiguranja, tako da će nam preuzimanje VGT osiguranja biti snažan poticaj i vjetar u leđa za još bolje rezultate GRAWE osiguranja i snažnije pozicioniranje kao kompozitnog osiguravajućeg društva. Korištenjem efekata sinergije i cross-selling potencijala kupovinom VGT osiguranja omogućit će se širenje tržišne pozicije GRAWE-a, kazao je Hodžić.

Govoreći o planovima sa VGT osiguranjem, Hodžić je rekao da su oni usmjereni na ponudu najkvalitetnije moguće usluge osiguranja i brige o sadašnjim klijentima VGT osiguranja.
– U našem fokusu će biti zadovoljavanje potrebe klijenata za kvalitetnim osiguravajućim programima koje GRAWE nudi. Kod nas su već ranije postojale potrebe za dodatnim programima osiguranja, naročito u segmentu pravnih lica, tako da ćemo naš ukupni portfolio programa osiguranja proširiti kako bismo se još više približili našim klijentima. Dodatno ćemo osnažiti i proširiti prodaju autoosiguranja, koje je već veoma dobro razvijeno u VGT-u. Pored autoosiguranja, jačat ćemo i prodaju imovinskih osiguranja fizičkih lica, koje generalno na cijelom tržištu nije dovoljno zastupljeno, istakao je Hodžić.

Napomenuo je i da VGT ima velik broj ureda na cijelom tržištu, tako da će se dobra teritorijalna pokrivenost Grawea na ovaj način dodatno pojačati i usluge još više približiti sadašnjim i budućim klijentima.

– Potencijal unakrsne prodaje i obogaćivanja ukupne sigurnosti klijenata se naprosto sam nameće kroz mogućnost dodatnog razvoja prodaje životnog osiguranja, kao dijela sveobuhvatne i najbolje osiguravajuće ponude za klijente, dodao je Hodžić.

Prema njegovim riječima, pokazatelji u prvom kvartalu za Grawe su veoma ohrabrujući.
– Ako tome dodamo akviziciju VGT osiguranja i planirane aktivnosti u narednom periodu, možemo reći da je 2017. godina za nas veoma optimistična, motivirajuća, dinamična i izazovna, kazao je, između ostalog, Hodžić u razgovoru za Svijet osiguranja.

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close