BiHPolitika

Hoće li tužitelj Čavka danas reagirati?

ŠOKANTNA FB OBJAVA Obilje materijala za hitnu istragu Tužilaštva BiH

Cibra u subotu objavio šokantne podatke, hoće li tužitelj Čavka danas reagirati da se otkriju finansijeri i ubice?

Cibra je odgovorio na ranije optužbe svoje bivše prijateljice Šejle Jugo-Turković

Autor: M. KUKAN – F. MANDAL – avaz.ba
Foto naslovna: Šejla Jugo-Turković i Armin Cibra: Fotografija koju je prekjučer objavio Cibra

Nakon što je u petak objavljena pravosnažna oslobađajuća presuda Suda BiH u slučaju Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost, a početkom februara ove godine i oslobađajuća presuda na Sudu u Prištini, Armin Cibra, jedan od svjedoka tužilaca, koji su montirali cijeli proces, javio se na svom profilu na Facebooku.

Kako su išli na Kosovo

Cibra je, naime, odgovorio na ranije optužbe svoje bivše prijateljice Šejle Jugo-Turković, supruge na 40 godina zatvora osuđenog vođe zločinačke organizacije Zijada Zike Turkovića. Zbog obilja interesantnih podataka koji bi mogli dati dosta prostora za nezavisnu i nepristrasnu tužilačku istragu, bez ikakvih intervencija objavljujemo status Armina Cibre pod naslovom “Šta misliš, narkomanko, da budem Čavkin svjedok?”.

– Šta misliš narkomanko Šejla Turković da budem svjedok Tućiocu Olegu Čavki.

Da kažem ko je, kada i gdje plaćao i mene i tebe za svjedočenje protiv Radončića. Da kažem u čijem stanu smo ja i ti davali izjave o Radončiću. Da kažem Čavki kako si ti i za koliko novca otišla na Kosovo, od koga sam ti ja i koliko mjesečno donosio novca nakon toga kao nagradu.

  • Faksimil jučerašnjeg statusa Armina Cibre na Facebooku

Da kažem Čavki ko je mene i tebe tajno uvodio u Tužilaštvo BiH u tri sata ujutro na dopune izjava o Radončiću. Da kažem Čavki ko je meni i tebi platio ljetovanje u Turskoj u luksuznom hotelu u Sideu kao nagradu za svjedočenje na Kosovu protiv Radončića.

Da kažem Čavki koliko puta smo ja i ti išli u KPZ Zenica kod Zike u posjetu prije odlaska na Kosovo i dogovarali sa Zikom šta ćemo izjaviti na svjedočenju protiv Radončića, kako bi njega zaštitili od učestvovanja u ubistvu Ramiza Delalića. Da kažem Čavki s kojim si ti političarem često noćivala u motelima u Sarajevu i Neumu prije odlaska na svjedočenje na Kosovo.

Da kažem Čavki koji se državni poslanik s tobom i sa mnom nalazio u Sarajevu i utjecao na Ustavni sud i apelaciju Zike Turkovića o čemu posjedujem i naše zajedničke slike koje bih mu predao, kao i naše međusobne SMS prepiske.

Mladen Džidić zna ko je ubio Ćelu

Da kažem Čavki koja je bila tvoja i Zikina uloga u ubistvu Ramiza Delalića. Šta misliš narkomanko da kod Čavke povedem Mladena Džidića da i on kaže Čavki ko je, kada i kako likvidirao Ramiza Delalića!!!

Narkomanko, ako te Radončić primi i uzme za svjedoka, nemoj mu zaboraviti dati moju i Zikinu zajedničku sliku iz KPZ Zenica, kad si nas ti licno slikala, kad smo dogovarali svjedočenje, a koju kriješ od javnosti kao zmija noge.

Posjete Ziki u KPZ Zenica

Ako mu je ti ne predaš, budi sigurna narkomanko da ću mu je ja svakako poslati poštom, objaviti je javno na FB, kao i potvrde o svakom mom i tvom zajedničkom ulasku u posjetu Ziki prije odlaska na Kosovo, koje ću pismeno tražiti od direktora KPZ Zenica gospodina Redže Kahrića, i sve to predati tužiocu Olegu Čavki.

Za razliku od tebe narkomanko Turković, koja na duši nosiš pet mrtvih glava, među kojima i glavu trudne djevojke kojoj ste pucali u potiljak, kao i za razliku od ostalih svjedoka sa Kosova, koji su presuđeni kriminalci, narkomani i narko dileri, ja sam jedini svjedok koji se ne drogira, ne pripada ni jednoj kriminalnoj niti zločinačkoj organizaciji, svjedok koji nije bio u zatvoru, svjedok kojeg je država školovala i koji je za državu radio 15 godina kao policajac.

Narkomanko, ovo sve naprijed navedeno će također biti dio: “Trećeg dopunjenog izdanja” moje knjige koja je skoro u završnoj fazi, i koja će nezamislivo velikim tiražom okrenuti BiH naopako, a pogotovo tebe, Ziku, pojedine tužioce i političare!!! – objavio je Cibra jučer na svom profilu na Facebooku.

Cibrin status i sve ono što je napasio u svakom slučaju potvrđuju ono što je Radončić godinama tvrdio, a to je da iza montaže njegovog slučaja stoje braća Čampara, Dubravko, koji je državni tužilac, i Aljoša, federalni ministar policije i visoki funkcioner Stranke demokratske akcije.

Hoće li Tadićka i Čavka hitno reagirati novom i prvi put neovisnom istragom

  • Tadić i Čavka: Cibra im se javno ponudio
  • Čampara: Jesu li on i njegov brat Aljoša osobe iz Cibrinog statusa

Činjenica da su Armin Cibra i Šejla Jugo-Turković bili lažni svjedoci na Kosovu, imala je moralnu i pravnu težinu, a iskusne međunarodne sudije očigledno su, što potvrđuje tekst Presude iz Prištine, lako ocijenile da se radi o montiranim svjedocima. Ipak, iznimno je važno da su i Cibra i Jugo-Turković sve ove tvrdnje rekli i pred tužiocima u BiH u istrazi koju je vodio i očigledno montirao tužilac Dubravko Čampara. Znači, u ovom slučaju, radi se i o lažnim svjedocima u predmetu Tužilaštva BiH, što otvara vjerovatnu obavezu da hitno reagira Gordana Tadić, vršiteljica dužnosti glavnog tužioca, odnosno tužilac Oleg Čavka, na kojeg se Cibra referira. 

Razlog više je u podatku da je Tadić, i pored velikih pritisaka na nju, imala dovoljno profesionalne hrabrosti da, na zahtjev advokatice Vasvije Vidović, sa predmeta ubistva Ramiza Delalića skloni upravo Dubravka Čamparu.

Cibrino pismo satisfakcija je i za Tadić, ali je sada za očekivati da će Čavka hitnom i neovisnom istragom, odnosno Cibrinim saslušanjem, omogućiti da on pojasni sve detalje koje je naveo na svom FB-u.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close