Hifa-Oil ugovorio saradnju sa EUFOR-om i u 2015. godini

Novi ugovor o snabdijevanju naftnim derivatima za 2015. godine kojim će HIFA-OIL nastaviti da snabdijeva jedinice EUFOR-a potpisan je prošle sedmice.
Kako je saopćeno iz HIFA-OILA, tim ugovorom su definisane količine i dinamika isporuka prema potrebama jedinica EUFOR-a za BiH.
Godina koja je na izmaku bila je specifična jer je zahtijevala maksimalan angažman EUFOR-ovih jedinica, što se posebno pokazalo kod prirodnih katastrofa odnosno poplava koje su zadesile BIH i region.
Jedinice međunarodnih snaga su aktivno učestvovale u spašavanju građana BIH i sanaciji posljedica poplava, što je zahtjevalo kontinuirano i pravovremeno snabdijevanje naftnim derivatima kako vojnicima na kopnu tako i službama koje su djelovale iz zraka.
U tom periodu HIFA-OIL je uspjela odgovoriti na sve izazove i dodatne zahtjeve EUFOR-a za naftnim derivatima, iako je većina putnih pravaca bila blokirana, a veći dio uposlenih kompanije bio direktno angažovan na pružanju pomoći ugroženim.
EUFOR broji oko 600 vojnika u BiH kojima podršku pružaju rezervne snage izvan BiH i nastavlja djelovati u skladu sa svojim mandatom za provedbu mira na osnovu Poglavlja VII Povelje UN, a glavni ciljevi operacije ALTHEA su: podržati napore BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH i pružiti podršku Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH u osposobljavanju i obuci.
“Ovo je za nas kao domaću kompaniju ponovna potvrda i dokaz da možemo odgovoriti najvećim i najozbiljnijim zahtjevima kupaca, među kojima su i EUFOR snage u BIH. Čini nam zadovoljstvo da su i oni u nama prepoznali pouzdanog partnera kojeg i elementarne nepogode nisu spriječile da uradi i više nego što ugovor traži, a to je dostupnost količina u svakom momentu i mjestu gdje je to potrebno”, rekao je izvršni direktor u kompaniji HIFA OIL Venan Hadžiselimović.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close