-TopSLIDEBiHPrivreda

Hidrogradnja na prodaji za 88 miliona KM

PRODAJA NEKADAŠNJEG PRIVREDNOG GIGANTA JOŠ “NA ČEKANJU”: Uplata garancije od 880.000 KM bila bi znak da postoji ozbiljan kupac

Još je neizvjesno kada će i hoće li uopće biti prodat nekadašnji građevinski gigant, sarajevsko preduzeće Hidrogradnja.

Početna cijena je 88 miliona KM, a kako za Faktor kaže Zijad Fazlagić, stečajni upravnik Hidrogradnje, iščekuju se pozitivne vijesti.

“Imamo nekoliko pisama namjere, oni koji žele mogu se prijaviti do 25. augusta uz obaveznu uplatu garancije u iznosu od jedan posto, konkretno 880.000 KM. U slučaju da nema takvih zainteresovanih kupaca, ponovo ćemo ići u proces javnog nadmetanja”, kaže Fazlagić i ističe da Hidrogradnja redovno isplaćuje plaće preostalim radnicima.

Ponavlja da bi uplata garancije najvjerovatnije značila i prodaju kompanije, ali…

“Naravno, ako neko uplati skoro milion KM, onda ima najozbiljnije namjere. Međutim, dok se ne uplati kompletan iznos, posao nije završen. Kupac je dužan u roku od dva mjeseca od zaključenja ugovora uplatiti kompletan iznos od kojeg bi se isplatila sva potraživanja povjerioca, povezao bi se radni staž radnicima uz isplatu svih dugovanja prema njima i kompanija bi tako na određeni način konačno stala na zdrave noge”.  

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close