HeidelbergCement generalni sponzor novog premijerligaša FK Mladost Doboj–Kakanj

Danas, 23.7.2015, u Kaknju u Tvornici cementa Kakanj potpisan je sponzorski ugovor između FK Mladost Doboj – Kakanj, novog premijerligaša, i HeidelbergCement-a, jednog od vodećih prozvođača cementa u svijetu.

(kakanj-x.com)

Kao što je poznato HeldelbergCement je u BiH od 2000. Kada je vrlo uspješno privatizirana kakanjska cementara.

Potpisivanjem ovog ugovora ozvaničena je nova etapa saradnje između ove kompanije i FK mladost Doboj – Kakanj. Ugovor su potpisali generalni direktor HeidelbergCement-a za BiH i Hrvatsku i generalni direktor Tvornice cementa Kakanj Branimir Muidža i predsjednik FK Mladost Doboj – Kakanj Mensur Mušija.

Nakon potpisivanja ugovora uslijedila je press konferencija za novinare.

potpis ugovor mladost1„Čast mi je i zadovoljstvo biti danas ovdje i u ovoj poziciji posebno jer potpisujemo novi sponzorski ugovor za predstojeće nastupe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. HeidelbergCement je sa nama bio i svih predhodnih godina podržavajući naš rad. Možemo slobodno reći da smo zahvaljujući podršci Tvornice cementa Kakanj i HeidelbergCement-a stigli ovdje gdje smo danas. Današnje potpisivanje ugovora je nova faza u našoj saradnji. Sretni smo što imamo ovakvog sponzora u vrijeme kada bh klubovi teško opstaju zbog nedostatka finansijske podrške“ istakao je Mušija tokom press konferencije.

Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku i generalni direktor Tvornice cementa Kakanj je kazao:

„Jako sam zadovoljan ulaskom FK Mladost Doboj u Premijer ligu. Ovo je nastavka saradnje između naše kompanije i FK Mladost. Sretan sam da smo dali značajan doprinos ulasku FK Mladost u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Nadam se da će „Mladost“ dobrim rezultatima promovisati grad Kakanj svojim nastupima, kao što to Tvornica cementa Kakanj i HeidelbergCement čine na globalnom nivou, te da će dugoročnije „zacementirati“ svoj status u elitnom fudbalskom takmičenju. Mi u HeidelbergCementu smo jako ponosni na podršku koju kao Grupacija pružamo sportu širom svijeta, a nogomet kao najvažnija sporedna stvar na svijetu svakako ima poseban značaj.

potpis ugovor mladost2Tvornica cementa Kakanj će osim sponzorskog ugovora donacijama cementa podržati izgradnju tribine i prateće infrastrukture potrebne za ispunjavanje uslova potrebnih za Premijer ligu.

Prvih nekoliko utakmica FK Mladost Doboj će igrati na stadionu Kamberovića polje u Zenici budući da je na stadionu FK Mladost neophodno napraviti nekoliko   dodatnih zahvata  kako bi se zadovoljili uslovi Premijer lige BiH.

Prisutni su istakli da vjeruju da će već od šestog kola navijači FK Mladost puniti tribine lokalnog stadiona.

Ovom prilikom predstavljena je i nova sportska oprema u kojoj će nastupati fudbaleri FK Mladost Doboj – Kakanj u predstojećoj sezoni. (Foto: Azerin Salihbegović)

U četvrtak, 23. jula 2015. godine, na platou ispred pošte u Kaknju, u 19:00 sati, bit će upriličena promocija nove sportske opreme u kojoj će u Premijer ligi BiH nastupati fudbaleri FK “Mladost” Doboj, Kakanj.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close