Hasanagić će se boriti za 3. titulu svjetskog prvaka u kick boksu

Jedan od najboljih bh. kick boksera Almedin Hasanagić, dvostruki svjetski prvak u poluteškoj kategoriji –asocijacije WKA i WKU, borit će se u subotu 12.oktobra u Švicarskoj, za titulu svjetskog prvaka u WFC verziji. Protivnik je Švicarac Heino Begelsack, a meč će se održati u mjestu Volketswil.

Ovaj iskusni borac iz Fojnice imat će jedinstvenu priliku, da objedini sve tri titule, što dosad nije pošlo za rukom nikom sa Balkana.

– Spreman sam za ovaj veliki meč i nadam se, da ću iskoristiti ovu šansu, koja se pruža jednom u karijeri, da objedinim sve tri titule. To bi bio šlag na tortu u mojoj karijeri, kojom sam više nego zadovoljan. Protivnik je kvalitetan borac, ima prednost domaćeg terena i sigurno neće biti lako doći do pobjede. Spreman sam za veliku borbu, vjerujem u sebe i dat ću svoj maksimum da dođem do pobjede – rekao je Hasanagić.

Za sve ranije Almedinove uspjehe, najzaslužniji je njegov trener Nijaz Mujić, poznati menadžer i promotor boksa i kick boksa, koji je i predsjednik WKA Kick boxing asocijacije za BiH.

– Protivnik je poznat, jedan od najboljih boraca u Švicarskoj, koji je sigurno dobro pripremljen i željan dokazivanja pred svojim navijačima. Nadam se, da će i Almedin imati podršku naše dijaspore iz Švicarske, Njemačke i Austrije i da će po ko zna koji put, dokazati svoj kvalitet. On je veliki šampion, koji nas je puno puta obradovao pobjedama i vjerujem, da će tako biti i ovaj put. Njegova pobjeda u ovom meču bila bi i za mene najveća i najdraža u mom sportskom radu – istaknuo je Mujić.

www.magazinplus.eu – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close