Ostali sportoviSport

Hadžiahmetović: Imamo dobre šanse da izborimo plasman u drugu diviziju

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasmanom na evropsko prvenstvo ispunila je prvi cilj, a učešćem u baražu u aprilu sljedeće godine ima priliku da ostvari i plasman u drugu evropsku diviziju.

Najbolja bh. stonoteniserka Emina Hadžiahmetović vjeruje da naša selekcija ima realne šanse da osvoji prvo mjesto na turniru na kojem će nastupiti još selekcije Izraela, Danske i Norveške.

– Mislim da imamo dobre šanse da izborimo drugu diviziju. Naš prvi cilj je bio plasman na evropsko prvenstvo, a to smo uspjele ostvariti. Vjerujem da će nam biti mnogo lakše igrati baraž, jer ćemo na tom turniru igrati rasterećeno. Mlada smo i dobra reprezentacija koja uz dobre pripreme može izboriti drugu diviziju – izjavila je Hadžiahmetović za Fenu.

Stonoteniserke BiH su proteklog vikenda u Ilijašu osvojile drugo mjesto u kvalifikacijama, savladavši selekcije Irske (3:0) i Škotske (3:1), dok su poražene od Izraela s 3:2. Mlada stonoteniserka smatra da će najveći protivnik BiH u baražu ponovo biti selekcija Izraela, protiv koje je malo nedostajalo za pobjedu i osvajanje prvog mjesta u kvalifikacijama.

– Izgubili smo s 2:3, ali vidjele smo da nam malo nedostaje za pobjedu. Pred nama je period u kojem se možemo dobro pripremiti za mečeve protiv svih protivnika u baražu. Najteže će nam biti protiv Izraela, ali uz adekvatne i bolje pripreme  sigurna sam da i njih možemo pobijediti – istaknula je Hadžiahmetović.

Osim Emine Hadžiahmetović, za selekciju BiH na kvalifikacijskom turniru u Ilijašu nastupile su Ivona Baškarad, Sanja Milojica i Snežana Marković, uz vodstvo selektorice Nade Marković.

Evropsko prvenstvo će biti održano u septembru 2017. godine u Luksemburgu, dok će baraž za plasman u drugu evropsku diviziju biti održan u aprilu iste godine, a domaćin će biti određen u narednom periodu. Za domaćinstvo baraža u muškoj i ženskoj konkurenciji aplicirat će i Stonoteniski savez BiH.

( FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close