Grant od 11 mil. eura Tuzli i Zenici radi unapređenja sustava vodoopskrbe

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o financiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW) i Bosne i Hercegovine (primatelj) i Federacije Bosne i Hercegovine (Federacija) te općina Tuzla i Zenica (implementatori projekta), vrijednog 9.490.000,00 eura (investicija) i 1.500.000 eura (popratne mjere) – Program vodoopskrbe i otpadnih voda u BiH II.

Riječ je o grantu ukupne vrijednosti oko 11 milijuna eura koji je namijenjen općinama Tuzla i Zenica  radi unapređenja  sustava vodoopskrbe i odvođenja otpadnih voda, a time i poboljšanja uvjeta života stanovništva u ovim općinama.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar dr. Nikola Špirić.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je pojedinačne prijedloge sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC-ova Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za projekt Autocesta na Koridoru Vc, poddionica Klopče – Donja Gračanica (komponente A i B).

Vrijednost zajma za realizaciju komponenti A i B je oko 60 milijuna eura, od čega  za komponentu A oko 37 milijuna eura, a za komponentu B 23 milijuna eura,  s razdobljem otplate od 15 godina za komponentu A i 14 godina za komponentu B te grejs periodom od pet, odnosno četiri godine.

Poddionica Klopče – Donja Gračanica duga je 6,32 km i nastavlja se na poddionicu Drivuša – Klopče dugu 2,23 km. Na ovoj poddionici predviđena je  izgradnja odmorišta s rekreacijskim i zelenim površinama za oba pravca autoceste.

Ministarstvo financija i trezora dostavit će pojedinačne prijedloge sporazuma s osnovama za njihovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Nikola Špirić.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close