-TopSLIDENogometSport

“Gradski vijećnici konačno pokazali razum i stali uz Čelik”

Saopštenje kluba s Bilinog polja

Jučer je održana press konferencija NK Čelik, na kojima je klub s Bilinog polja obavijestio javnost da će pripremno ročište u vezi spora protiv Grada biti održano 13. januara naredne godine.  

Nakon završetka današnje sjednice koja je završila pozitivno za NK Čelik, odnosno vijećnici Grada su konačno stali uz klub i podržali amandman vezan za klub s Bilinog polja. Saopštenje NK Čelik vam prenosimo u cjelosti:

“Danas je u Velikoj sali Grada Zenica održana I 16. redovna sjednica Gradskog vijeća na kojoj se, između ostalog, glasalo o Prijedlogu Izmjena i dopuna Budžeta Grada Zenica za 2021. godinu. Vijećnici u Gradskom vijeću su sa 19 glasova za i 6 suzdržanih izglasali amandman Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Zenica.
Ovom odlukom će u budžetu grada Zenice za 2021. godinu biti otvorena nova pozicija, a to je transfer novčanih sredstava nogometnom klubu Čelik u iznosu od 204.00,00 KM, na ime ranije potpisanog Sporazuma o međusobnoj saradnji Grada i kluba. Čelik je Zenica, a danas su to još jednom pokazali gradski vijećnici koji su glasali za usvajanje ove odluke. Ovom prilikom nogometni klub Čelik upućuje najiskreniju zahvalnost svima koji su podržali današnju odluku čiju realizaciju očekujemo u što skorijem roku”.

Iskreno vjerujemo da će nakon današnje sjednice, klub dobiti potrebnu, očekivanu i Sporazumom ugovorenu podršku Grada Zenica, te da će svi zajedno nastaviti graditi najljepšu sportsku priču u Bosni i Hercegovini koja će dalje samo rasti. Gradu Zenica treba biti u fokusu da čuva svoje simbole, a jedan od najvećih je svakako NK Čelik.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close