-TopSLIDEVisoko

Gradonačelnik Ganić: Kiša pada ali nivo rijeke Bosne hvala Bogu opada

Kiša pada ali nivo rijeke Bosne hvala Bogu opada

Obzirom da smo imali neizvjesnu noć, zbog obilnih padavina koje su uticale na povećanje niova rijeke Bosne i Fojnice, te njihovo izlijevanje i ugrožavanje stambenih, proizvodnih, poljoprivrednih i putnih objekata u ovom trenutku možemo imati olakšanje jer nivo rijeke Bosne značajno opao što je lijepa informacija!

Nakon sumiranja svih informacija s terena u pogledu kritičnih tačaka možemo konstatovati da povlačenjem rijeke Bosne osposobljen prolaz na regionalnom putu Čekrekčije (reagovano je prema izvođaču radova da očisti kolovoz od nanosa), ulaz/izlaz iz naselja Seoća je također u funkciji. U jednoj firmi bila poplavljena kotlovnica i magacin gdje je uskladištena koža gdje su pumpe uspjele izbaciti vodu.

Nakon intervencije u Gornjem Moštru voda više nije ulazila na područje šljunkare, čime je spriječeno punjenje tog područja vodom i time je zaštičeno nekoliko stanbenih objekata.

Na potezu Moštre Visoko imamo nekoliko potoka koji miruju i to Vasin potok, Muhašinovički potok i Zimašnica. Njihov nivo ni sinoć nije bio posebno izražen što je također lijepa informacija.

Na poljoprivrednim površinama koje su uz rijeku Bosnu još uvijek imaju značajne količine vode koje se povlače.

Mehanizacija je na terenu i rješava jedno po jedno u smislu saniranja posljedica u segmentu šta bageri mogu sanirati.

Na kraju hvala Bogu nije bilo povrijeđenih!

FB: Mirza Ganić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close