-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Grad Ljubuški svim brucošima dijeli po 500 KM

Svi koji ove godine prvi put upisuju fakultet dobit će po 500 maraka

Grad Ljubuški nastavlja s podrškom studentima i ove godine, pa će tako svi brucoši sa prebivalištem na području Ljubuškog dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratne finansijske podrške brucošima Grada Ljubuškog u akademskoj 2023/24 godini donesen je na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Ovom Odlukom propisuje se visina, uvjeti i postupak dodjele pomoći brucošima, odnosno studentima s područja grada Ljubuškog koji prvi put upisuju prvu godinu studija državnih univerziteta za akademsku 2023./24. godinu.

Sredstva su osigurana u budžetu grada Ljubuškog.

Pravo na sredstva imaju svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih univerziteta, a koji imaju prebivalište na području grada Ljubuškog.

Ovo je četvrta godina za redom u kojoj Grad Ljubuški jednokratnim novčanim potporama pomaže studentima.

Podsjetimo, učenici osnovnih škola u Ljubuškom su uz besplatne udžbenike i prijevoz ove godine dobili besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je za Radio Ljubuški kazao kako već na sljedećoj sjednici ide Odluka o podršci za studente viših godina.

– Mi preko 300.000 KM izdvajamo za studente, a ovdje smo u posebnu stavku ubacili 76.000 KM koje su već isplaćene u petom mjesecu. Znači 300 KM su dobili svi maturanti na području Grada Ljubuškog. To je samo jedna mala gesta, mali znak pažnje prema njihovim roditeljima. Znamo kako je sve nažalost postalo skupo, pokušavamo da to našim roditeljima i učenicima bude mali znak zahvale za završetak njihovog srednjoškolskog obrazovanja – kazao je Markotić.

BiznisInfo

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close