PolitikaRegion

Govor pobjednika Milanovića: “Neka pobijedi bolji, a to sam ja”

“Čim budem izabran za predsjednika, svaka moja lojalnost prema ičemu osim prema Ustavu, prestaje. Ratovi su gotovi, čekaju nas novi, civilizirani zadaci. Za generaciju koja dolazi. Moja je ovdje još malo. Hvala vam”, zaključio je Milanović.

Prema rezultatima izbora koje je objavio DIP, u drugi krug ulaze Zoran Milanović s gotovo 30 posto glasova i Kolinda Grabar Kitarović s 26,71 posto glasova, dok Škoro itekako zaostaje za HDZ-ovom kandidatkinjom. Škoro je osvojio 24,44 posto glasova.

Milanović se obrati javnosti: “Hvala svima koji su glasali za mene i koji nisu. Idemo u 2. krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim otpocetka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu. Neka pobijedi bolji. A to sam ja. Za 2 tjedna bit će što bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni”, rekao je Milanović.

“U ova dva tjedna borit ću se da na izbore nagovorim sve kojima je hrvatski interes u prvom planu. Sve one koji su različiti, a ujedno jednaki. U Hrvatskoj smos e u zadnjih pet godina, umjesto da koristimo sve blagodati tuđih ideja i novaca, počeli smo se baviti nekim drugim idejama. Ovo je bila teška godina za mene, i poslovno i privatno. Puno puta sam obišao zemlju i svaki put vidiš nešto novo. Svjestan svih ograničenja predsjedničke dužnosti, a naročito nakon što sam bio premijer, smatram da sam zreo i spreman i dobroj vjeri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Nitko. Svjestan sam da nisam svima po volji, ali prema svakome ću postupiti kao prema čovjeku. Pozivam sve one koji su izašli na izbore ali i one koji nisu, da izađu i da mi daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postojim, nema me. 10 godina bio sam predsjednik velike političke stranke i zato zahvaljujem SDP-u na podršci”.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close