PolitikaRegion

Govedarica: Razgovarao sam s Vučićem, ali nije bilo uslovljavanja

Lider SDS-a Vukota Govedarica demantovao je tvrdnje da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na njega vršio pritisak da SDS napusti vlast na nivou Bosne i Hercegovine.

-Jedino što je tačno jeste da smo Vučić i ja razgovarali – tvrdi Govedarica.

On je naveo da je jasan stav SDS-a u vezi sa zahtjevima vlasti u RS-u da predstvanici Saveza za promjene napuste zajedničke institucije BiH, nakon posljednjih izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

-To nije pametna i odgovorna politika – rekao je Govedarica novinarima, ističući da u SDS-u mogu da zaštite interese Srba.

Istakao je da su za njega važni razgovori sa srbijanskim predsjednikom kako bi se riješavali problemi i očuvala regionalna stabilnost.

Govoreći o sastanku koji je danas sazvao predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović s liderima parlamentarnih stranaka, Govedarica je rekao da je u entitetskom parlamentu neophodan demokratski ambijent, u kojem će se poštovati Ustav i zakon.

– Iznijeli smo stavove kako se može smanjiti govor mržnje koji je bio prisutan u proteklom periodu – rekao je Govedarica ističući da opozicija traži i da se usvoje zakoni o ispitivanju porijekla imovine, utvrđivanju sukoba interesa u institucijama vlasti te da RTRS bude profesionalna medijska kuća.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close