BiHPolitika

Govedarica: Dodik je Puigdemont RS-a

Kolegij Narodne skupštine RS-a odlučio je danas da pozove predsjednika RS-a Milorada Dodika da dođe na posebnu sjednicu na kojoj će biti razmatrano stavljanje van snage odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Opozicija je insistirala na početku sjednice da se Dodik pojavi u parlamentu i obrazloži zašto se obustavlja referendum u RS.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica je istakao da je Dodik 2015.godine bio predlagač referenduma i očekuje se da sada odgovori zašto se od njega odustaje.

-Da li će Puigdemont iz RS-a doći u parlament – upitao je Govedarica aludirajući na smijenjenog katalonskog predsjednika Carlesa Puigdemonta i sve što se dešavalo nakon katalonskog referenduma.

Prethodno su poslanici usvojili dnevni red današnje posebne sjednice, koju su zatražile stranke vladajuće većine.

Bit će razmatrane dvije tačke: Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o raspisivanju republičkog referenduma i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o izboru članova Komisije za provođenje referenduma.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković obrazlaže stavljanje van snage odluke o referendumu, navodeći da je rad pravosuđa BiH selektivan i na štetu srpskih žrtava rata.
(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close