Goran Karačić je prvi golman Zrinjskog: Stao na gol zbog braće rukometaša

Ljepši početak sezone golman Goran Karačić nije mogao ni zamisliti. Mladi čuvar mreže, koji je tokom prošle sezone bio treći izbor u timu Zrinjskog, iznenada je postao prvi golman plemića. Ivan Tirić je vjerovatno neplanski posuđen Vitezu, potom je Ratko Dujković dobio primamljivu ponudu iz Irana, pa je odgovornost neočekivano pala na 19-godišnjeg reprezentativca BiH koji je stajao na golu Zrinjskog tokom prva tri kola nove sezone.

Da početak za Gorana bude kao iz snova, Zrinjski je nakon tri kola jedini klub koji je ostvario stopostotan učinak, a Karačić jedini golman koji je branio tri utakmice a da nije primio gol.

– Otvaranje sezone je bilo izvrsno. Ekipa fenomenalno funkcioniše, a ja sam se nekako uklopio u sve to. To što nisam savladan, po meni je najviše zasluga kompletnog tima, rekao je Karačić koji očekuje dobre rezultate i na predstojećim mečevima Zrinjskog.

– Slijede tri derbija, a mi idemo korak po korak, ili kako kažu iz meča u meč. Na Koševo dolazimo da se nadigravamo sa kvalitetnim protivnikom, dodao je Karačić.

Njegova najveća podrška oduvijek je porodica, a pohvale su stigle i od braće Ivana i Igora. Rukometni reprezentativci Hrvatske i naše zemlje koji svoj hljeb zarađuju van granica BiH sa zanimanjem prate igre Zrinjskog, a posebice nastupe najmlađeg brata koji se za poziciju golmana odlučio u kućnom dvorištu gdje je redovno stajao na golu dok su Ivan i Igor vježbali šut.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close