-TopSLIDENogometSport

Golmanka Chelseaja Zećira Mušović: Sarajevo mi je omiljeni grad, žalim što nogomet u BiH nije bolji

INTERVJU ZA KLIX.BA

Golmanka Chelseaja porijeklom iz Prijepolja, a koja brani za reprezentaciju Švedske – Zećira Mušović, iskoristila je slobodno vrijeme nakon kraja sezone da posjeti “omiljeno Sarajevo” i u intervju za Klix.ba otkrila je svoje impresije u glavnom gradu BiH te je uz to pričala o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Prije godinu i po, Zećira je potpisala s londonskim Plavcima dvoipogodišnji ugovor, a do danas se uspjela izboriti za mjesto prvog golmana i trenutno je jedna od najboljih golmanki na svijetu. Nakon osam mjeseci tokom kojih je igrala za švedski Rosengarda, karijeru je nastavila u Engleskoj i kako kaže, odabrala je najbolji mogući klub na svijetu da u karijeri ostvari sve što je zacrtala.

“Nigdje na svijetu mi nije kao u Sarajevu”

S njom u Sarajevu bio je i njen privatni savjetnik Adi Musić i zajedno sa Zećirom govorio je o njenoj karijeri, odrastanju, razvijanju i svemu onom što joj se trenutno događa i što je u budućnosti očekuje. Za početak smo Zećiru pitali kako se osjeća u Sarajevu i ostali smo zatečeni odgovorom koliko zapravo voli glavni grad naše države.

Zećira Mušović (Foto: Instagram)
Zećira Mušović (Foto: Instagram)

“Sarajevo je moj omiljeni grad, a roditelji su mi iz Prijepolja. Kroz nogomet sam obišla brojna mjesta na svijetu i bila sam u zaista lijepim gradovima i na impozantnim lokacijama, ali Sarajevo je za mene nešto posebno. Ono što osjećam kada dođem u Sarajevo se ne može porediti s drugim gradovima. Govorim bosanski jezik, ili pokušavam govoriti što je tečnije moguće, a moram reći da mi je i ovaj put u Sarajevu izuzetno lijepo i ugodno te da uživam u slobodnim danima koje ovdje provodim”, kaže nam Zećira na početku razgovora.

OPŠIRNIJE Klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close