Gola sutkinja Vrhovnog suda FBiH razriješena dužnosti

Sutkinja Vrhovnog suda Federacije E. B. prvostepenom odlukom Disciplinske komisije za sudije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH razriješena je dužnosti, nakon što je naočigled građana i uposlenika Općine Centar gola vježbala u svom uredu, u Palači pravde, saznaje „Dnevni avaz“. Ekskluzivne fotografije sutkinje E. B., podsjećamo, „Avaz“ je objavio 17. maja prošle godine.

Sutkinja je razriješena presudom Disciplinske komisije donesenom 27. januara, i to nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije“ te „ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudija“.

U odluci Komisije navedeno je da je sutkinja 16. maja, između 8.05 i 8.45 sati, u svom uredu na prvom spratu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, u svojstvu sudije, a nakon što se razodjenula na uredskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Općine Centar, neprimjereno nosiocu sudijske funkcija, izvodila vježbe.

Pojedine osobe iz Općine to su posmatrale i slikale, nakon čega su, kako se navodi, fotografije objavljene u „Dnevnom avazu“. U obrazloženju odluke navedeno je da je sutkinja bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuskog stajališta.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close