Glas Koncila: Izbjeglice razaraju porodice, naciju, identitete i vjeru

Koliko dugo može trajati izbjeglički val i koliko će dugo “rušiti sve pred sobom”.

Iako Papa Franjo već mjesecima poziva na pomoć brojnim izbjeglicama koji dolaze u Europu, a Vatikan je čak pozvao sve evropske župe da izbjeglicama osiguraju smještaj, u novom broju Glasa Koncila, glasila Zagrebačke nadbiskupije, urednik Ivan Miklenić dolazak izbjeglica predstavio je kao veliku opasnost za porodice i evropske države.

On se pita koliko dugo može trajati izbjeglički val i koliko će dugo “rušiti sve pred sobom” dodavši kako bi proces dolaska brojnih izbjeglica mogao trajati godinama. Naime, Miklenić u cijeloj priči o izbjeglicama vidi teoriju zavjere u kojoj sudjeluju vodeće međunarodne sile, ali o čemu se točno radi Miklenić ne precizira.

“Kao prvo nameće se pitanje koliko dugo može ta ljudska rijeka teći i u stanovitoj mjeri sve rušiti pred sobom, odnosno je li dolazak te rijeke ljudi u Hrvatsku i Europu na toj ruti tek početak procesa kojemu se ne može predvidjeti kraj, možda ni godinama? Odgovor na to pitanje morali bi znati i Ujedinjeni narodi, sve vodeće međunarodne sile, vodstvo Europske unije, političari europskih država na toj ruti, kao i hrvatski političari. Vjerojatno je da od spomenutih neki pouzdano znaju precizan i istinit odgovor na to pitanje, ali ga ne žele objaviti jer je to u njihovu interesu i u duhu igre s ljudima koja je vrlo vjerojatno vrlo smišljeno režirana”, piše Miklenić.

Izbjeglice služe ciljevima ideologije globalizma

Iako ne precizira tačno kako, Miklenić smatra da su svi koji posljednjih mjeseci dolaze “prikladni za ostvarivanje ciljeva ideologije globalizma koja ima naum razaranja ne samo obitelji, nacije, nacionalne države, kulturnog identiteta, nego i, možda osobito, monoteističkih svjetskih religija,posebno kršćanstva u svim njegovim pojavnostima”.

“Može li se isključiti tajni plan da se ekspanzijom jedne svjetske religije potisne drugu da bi se potom iznutra i izvana razaralo i tu religiju?”, pita se Miklenić u nastavku.

Za razliku od čelnika država Evropske unije, koji “ništa stvarno ne poduzimaju”, Miklenić hvali mađarski pristup.

“Činjenica je da je Mađarska do sada zbrinula više od 200 tisuća tih ljudi, od kojih je više od 50 tisuća na stalnoj brizi toj zemlji, a da nitko prstom nije maknuo da bi joj stvarno pomogao. Umjesto pomoći Mađarska, koja se odgovorno odnosi i prema svojim građanima i relativno odgovorno prema došljacima, dobiva kritike, zgražanja i osuđivanja”, obrazlaže Miklenić.

Naravno, za sve to dobrim dijelom su krivi mediji koji su “danima smišljeno i sustavno pripravljali hrvatsku javnost za dolazak spomenute rijeke ljudi, a da ti isti mediji kad je Hrvatska zbrinjavala oko 750 tisuća izbjeglica i prognanika u nedavnoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu ni upola toliko nisu pozivali na pomoć tim ljudima”.
(Vijesti.ba)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close