Gile pravi kuću majci s osmero djece

Pjevač pomaže porodici iz Olova

HUMANOST Gile pravi kuću majci s osmero djece

Pjevač Amar Jašarspahić Gile, osim što gradi uspješnu muzičku karijeru, poznat je i po velikoj humanosti. Iako nije od onih koji na sva zvona govore o tome, za „Dnevni avaz“ Gile je otkrio kako želi pomoći devetočlanoj porodici iz Olova.

Puno radim

Majka i osmero djece ostali su zimus bez krova nad glavom kada im je snijeg uništio kuću. O problemu ove porodice Jašarspahić je obaviješten prošle sedmice putem društvenih mreža te se vrlo rado odazvao pozivu za pomoć.

– Za pet dana sam održao koncerte u Budvi, Ulcinju, Ohridu, Hadžićima i još nekim mjestima, a dio honorara od svakog nastupa planiram usmjeriti njima. Dio novca bi trebao biti odvojen za saniranje štete na kući, a drugi dio za školovanje djece ove 60-godišnje žene iz Olova – govori Jašarspahić te dodaje da, osim ovoj porodici, planira pomoći školovanje još neke djece.

Sa svojim timom Gile razmatra ponude nekoliko građevinskih firmi koje su potencijalni izvođači radova na kući ove porodice. Zasigurno će Jašarspahić ovim humanim gestom unijeti radost u budući dom ove višečlane porodice.

– Puno radim pa se, nažalost, ne mogu odazvati svakom humanitarnom koncertu ili sličnom pozivu, ali redovno s bendom odvojim sredstva za nekoga kome je potrebna pomoć – skromno dodaje Jašarspahić.

Rekordna posjeta

Posljednji koncert koji je Gile održao u Ohridu ostat će upamćen po rekordnoj posjećenosti publike, koja je uživala u odličnoj atmosferi.

Brojni nastupi

U narednom periodu pred Giletom su brojni nastupi u Bosni i Hercegovini, a potom i van naše zemlje. On trenutno promovira i dvije nove pjesme koje je nedavno objavio – „Prekasno“ i „Trnje oko srca“, a koje će se naći na njegovom novom albumu.

Autor: T. ĐEVIĆ – avaz.ba

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close