NogometSport

Gianluigi Buffon: Stigao sam biciklom na stadion i ostao 17 sezona

Emotivan oproštaj Buffona od navijača: Došao sam ovdje na biciklu, bio sam tako mlad

Fudbaleri Juventusa danas od 15 sati igraju utakmicu posljednjeg ovosezonskog kola Serie A. U Torino stiže Hellas Verona, momčad koja ispada iz lige uveličat će proslavu naslova ‘stare dame’ i svjedočiti oproštaju velikana Gigija Buffona od Juventusova dresa.

Gianluigi Gigi Bufon (40) danas će posljednji put stati na gol Juventusa. Stigao je dan rastanka, nakon 656 utakmica u dresu ‘stare dame’ i punih 17 sezona jedan od najboljih svjetskih golmana svih vremena napušta Torino.

Zato se na društvenim mrežama Buffon emotivnom porukom oprostio od vjernih navijača.

‘6111 dana… Trenuci čiste strasti i ljubavi… Trenuci radosti, plakanja, poraza i pobjeda… Hvala svakom od vas, jer svaki od vas je pomogao da taj trenutak u mom životu bude specijalan. Život koji je postao moja druga koža. Koža koju sam nosio, volio i poštovao. Koju sam branio i štitio maksimalno’, započeo je svoj status Gigi Buffon i nastavio:

‘Danas se put završava i knjiga koju smo napisali zajedno. Emocija je previše. Stigao sam biciklom na stadion, bio sam tako mlad. Želim da odem stojeći i zapamtim svaki trenutak. I da ovo mjesto ću uvijek zvati dom, zauvijek. Da pozdravim kolege i prijatelje koje nikada neću prestati zvati FRATELLI (braća!). Sve do kraja, zauvijek vaš, Gianluigi Buffon.’

buf-insta

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close