LifestyleShowbiz

Genijalni crtić otkriva kako društvo ubija vašu kreativnost

Genijalni crtić otkriva kako društvo ubija vašu kreativnost, a da toga niste ni svjesni

MODERNO društvo uči nas da budemo odlični u školi, naporno radimo i isto to učimo svoju djecu što ne ostavlja previše prostora za kreativnost.

“Alike” je animirani film španjolskih redatelja Daniela Martineza Lare i Rafe Cano Mendeza koji je osvojio mnoge nagrade, a savršeno opisuje izjavu kanadskog novinara Graydona Cartera: “Rijetko kad uzmemo pauzu od dnevne utrke štakora kako bismo razmislili o svim pretpostavkama i vrijednostima društva koje uzimamo kao uvažena pravila”, prenosi BoredPanda.

Ovaj sedmominutni kratki film ohrabruje ljude da gledaju drugačije na svijet oko sebe, a svojom pričom dirnuo je mnoge. Savršeno opisuje što se događa kad nam svakodnevica uništi kreativnost, a govori i o roditeljstvu i važnosti puštanja naše djece da kreiraju svoj vlastiti put.

Film je napravljen u programu za 3D renderiranje i posvećen je “našim obiteljima koje nam pomažu da ne izgubimo našu boju”. Video je na YouTubeu pogledan milijun i petsto tisuća puta i masovno se dijeli na društvenim mrežama.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close