RukometSport

Gatarić: Utakmica u Bitolju je bile tek prvo poluvrijeme

Challenge kup

Gatarić: Utakmica u Bitolju je bile tek prvo poluvrijeme

Rukometaši Vogošće Poljine hills ovog vikenda će igrati revanš susret 3. pretkola Challenge kupa protiv makedonskog Pelistera iz Bitolja.

U prvom susretu Vogošćani su slavili rezultatom 23:21, te potvrdili epitet favorita u ovom dvomeču.

Trener Vogošće Dragan Gatarić očekuje težak uzvartni meč u kojem će gosti koje s klupe predvodi bh. stručnjak Kasim Kamenica dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat i plasiraju se u naredno kolo takmičenja.

– Utakmica u Bitolju je bila tek prvo poluvrijeme. Spremni smo za revanš protiv ekipe s velikom tradicijom. Imamo dobre igrače, nekoliko bivših i sadašnjih reprezentativaca i možemo igrati dobar rukomet. Nadam se da će nas publika podržati u revanšu – rekao je Gatarić.

Bek Tarik Međić poziva na opreznost u revanšu, jer dva gola prednosti u rukometu ništa ne znače.

– Napravili smo dobar posao u Bitolju, ali to nas ne smije zavarati. Dva gola prednosti nisu garant za prolaz. Umorni smo od puta u Makedoniju, a potom u Cazin, ali zdravstveni bilten je dobar i mislim da ćemo biti spremni za revaš. Kamenica je prebacio ulogu favorita na nas, a mi smo to prihvatili i pokazali na terenu – objasnio je Međić.

Ivan Divković vjeruje da je odbrana ključ uspjeha Vogošćana u prvom susretu, te da takvu igru treba ponoviti i u revašu.

– Moramo ponoviti igru u odbrani iz prvog meča i probati postići što više laganih golova, a sve to onemogućiti Pelisteru. Makedonci se sigurno nisu predali i tražit će svoju šansu. Ako prođemo dalje, bit ćemo jedini klub iz BiH koji je prezimio u Evropi, a to nam je dodatni motiv – izjavio je Divković.

Revanš susret između Vogošće i Pelistera će biti odigran u subotu, 26. novembra u 17 sati u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći.

 

( FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close