Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra sa Kazahstanom

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Zenici priprema za sutrašnji baraž meč sa Kazahstanom.

Izabranici Bore Matana su od petka odradili šest treninga, a selektor ističe da su reprezentativci  dobro radili: „Trudili smo se da se što bolje spremimo za utakmicu sa  izuzetno teškim protivnikom. Igrači su dobro radili. Svi ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo što bilji rezultat. Imamo i mi kvalitetan sastav koji može da napravi uspjeh. Nadam se da će i publika doći u što većem broju u zeničku Arenu da nas podrži.“

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca, golman Bahrudin Omerbegović se nada da će ekipa ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo: „Radili smo naporno kako bismo bili što spremniji za dvomeč sa Kazahstanom. Jako nam je važna sutrašnja utakmica gdje moramo ostvariti što bolji rezultat pred revanš. Mislim da se pobjednik neće znati do posljednjeg zvuka sirene u Kazahstanu. Imamo ogromnu želju da konačno napravimo iskorak i plasiramo s na veliko takmičenje. Godinama smo blizu tog cilja, ali nam je uvijek nekako izmicao. Nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju i da nam budu zamajac na putu ka Evropskom prvenstvu, a mi ćemo na parketu Arene u Zenici dati sve od sebe da pobijedimo Kazahstan.

Igrači su zdravi izuzev kapitena Nijaza Mulahmetovića čiji je nastup za sutrašnji meč pod upitnikom zbog povrede, a svi u stručnom štabu i reprezentaciji se nadaju da će jedan od najbitnijih igrača biti spreman za utakmicu.

Meč BiH-Kazahstan na programu je sutra u 20:00 sati u Areni Zenica.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close