Uefa futsal Cup: Danas Tango otvara protiv Gyora

Tango je, podsjetimo, sjajnim nastupom na kvalifikacionom turniru u Velsu, izborio plasman u narednu fazu takmičenja, koja će im donijewti duele protiv pomenutih Mađara, te Iberia Star Tbilisija iz Gruzije i bugarske Grand Pro Varne.

Favoriti skupine su Gruzijci, koji su prošle sezone dogurali do finalnog turnira, dok će ekipa iz Istočnog Sarajeva, za koju igra nekoliko bh. reprezentativaca, svoju priliku će tražiti protiv Gyora, te Bugara.

Tim iz Istočnog Sarajeva u ovoj fazi takmičenja nastupiće bez Dražena Novoselca, koji je napustio Tango i otišao u Hrvatsku, što će biti veliki hendikep, s obzirom na to da je u kvalifikacionoj fazi bio najbolji strijelac sa šest pogodaka. Njegov odlazak pokušaće nadomjestiti njegov brat Slaven, ali i sve bolji Anel Radmilović.

Nakon završenih utakmica po grupnoj fazi, u elitnu rundu plasiraće se 12 najboljih timova, kojima će se pridružiti četiri najbolja plasirana tima na rang-listi – Kairat, MFK Dinamo (prošlogodišnji osvajač), FC Barcelona i Sporting Clube de Portugal.
Izvlačenje grupa za Elitni turnir je 18. oktobra, a utakmice će se igrati u periodu od 19. do 24. novembra, nakon čega će biti poznati parovi play-offa, koji se igra slijedeće godine u aprilu.

Glavna runda

GRUPA 1: (3-6. oktobar): Slov-Matic Bratislava (SVK), FK Nikars Riga (LVA), MFK VitEn Vitebsk (BLR), Hamburg Panthers (NJE)

GRUPA 2: (1-4. oktobar): Iberia Star Tbilisi (GRU), ETO FC Győr (MAĐ), KMF Tango Sarajevo (BiH), FC Grand Pro Varna (BUG)

GRUPA 3: (2-5. oktobar): Marca Futsal (ITA), Tulpar Karagandy (KAZ), FC Lokomotiv Kharkiv (UKR), Sporting Clube de Paris (FRA)

GRUPA 4: (1-4. oktobar): FK EP Chrudim (ČEŠ), FC Litija (SVN), AC Omonia Nicosia (KIP), Baku United FC (ENG)

GRUPA 5: (2-5. oktobar): KMF Ekonomac (SRB), Club Futsal Eindhoven (HOL), MNK Nacional Zagreb (HRV), Vegakameratene (NOR)

GRUPA 6: (2-5. oktobar): Araz Naxcivan (AZE), City'US Targu Mures (RUM), Chatelineau Futsal (BEL), Athina ‘90 (GRE).

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close