Futsal: BiH remizirala s Crnom Gorom 2:2

U drugom prijateljskom susretu u „Gradskoj sportskoj dvorani“ u Čitluku futsal reprezentacije BiH i Crne Gore odigrale su neriješeno 2:2. Ovo okupljanje naši reprezentativci su iskoristili da se što bolje pripreme za predstojeći kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koji će biti održan narednog mjeseca u Slovačkoj.

Bosna i Hercegovina je dva puta vodila u ovom susretu, ali na kraju ipak nije uspjela da zabilježi pobjedu. Oba gola za naš tim postigao je Nermin Kahvedžić u 12. i 31. minuti, dok su strijelci za Crnu Goru bili Vladimir Vukčević u 15. i Darko Ćalasan u 34. minuti susreta.

Koordinator za futsal NS/FS BiH Marko Zovko i selektor Boro Matan posjetili su danas Općinu Čitluk, gdje ih je primio načelnik Ivo Jerkić. Prijem je protekao u lijepom ambijentu uz želje da se i ubuduće nastavi uspješna saradnja između općine Čitluk i NS/FS BiH.

 BiH – Crna Gora 2:2

Dvorana: „Gradska sportska dvorana“, Čitluk

Sudije: Goran Paradžik i Darko Obradović

Strijelci: Nermin Kahvedžić (12’ i 31’ ); Vladimir Vukčević (15’), Darko Ćalasan (34’)

Bosna i Hercegovina: Bahrudin Omerbegović, Marin Šunjić, Ivan Matan, Nijaz Mulahmetović, Anel Radmilović, Kristijan Pantić, Dražen Novoselac, Tomislav Bevanda, Milenko Devušić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Stanislav Galić, Nemanja Mičeta, Haris Skuhan. Selektor: Boro Matan

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Darko Ćalasan, Zoran Barović, Nikola Perović, Milivoje Dondić, Bojan Bajović, Igor Jovanović, Vladimir Vukčević, Ilija Mugoša, Ranko Novović, Miloš Bošković, Darko Zeković, Srđan Junčaj. Selektor: Novica Miković.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close