Franjevačka klasična gimnazija: Gradimo glazbeni most BiH – Njemačka

Posljednjih mjeseci našu je Gimnaziju nekoliko puta posjetio g. Manfred Faig, dirigent i zborovođa u Školi pjevanja Liebfrauenkirche Koblenz u Njemačkoj. U suradnji s našom Gimnazijom i visočkom Medresom te gospođicom Almom Aganspahić, profesoricom dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i voditeljicom zbora Bellarte iz Sarajeva, a uz podršku Rotary Cluba Koblenz Deutsches-Eck i Rotary Cluba Sarajevo, ovaj vrsni glazbenik i glazbeni pedagog inicirao je zajednički glazbeni projekt: izvedbu polifone Mise za mir “Naoružani čovjek” (L'homme armé).

Tako je od učenika naše Gimnazije i visočke Medrese te studenata sarajevske Muzičke akademije i članova zbora Bellarte formiran Interkulturalni zbor mladih (IKZM)Visoko, koji je uvježbao spomenutu Misu za mir, isto kao i Jugendkammerchor Škole pjevanja Liebrauenkirche Koblenz, te će dva zbora, uz pratnju Državnog orkestra Rajnske filharmonije, održati zajednički Koncert za mir (Friedenskonzert)u ponedjeljak 24. ožujka 2014. u 19.30 sati u dvorani Rhein-Mosel-Halle u Koblenzu. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti preko Buchhandlung Reuffel u Koblenzu, www.singschule-koblenz.de i www.ticketregional.de (Friedenskonzert) te na šalteru Rhein-Mosel-Halle.

letak-samostan-koblenz-visoko

Nakon toga, spremamo se dočekati goste iz Koblenza u Visokom: dva će zbora isti program izvesti uz proslavu Dana škole naše Gimnazije 23. travnja u Visokom i 25. travnja u Dvorani BKC-a u Sarajevu, a u planu je još nekoliko nastupa u okviru obilježavanja stogodišnjice početka I. svjetskog rata.

Krajem veljače s maestrom Faigom posjetio nas je i profesionalni fotograf g. Alexander Veltens. Hvala mu što je s nama podijelio tri albuma svojih fotografija snimljenih na probama i u šetnji po Visokom i Sarajevu te na nastavi njemačkog jezika u II.b i IV.b razredu.

www.magazinplus.eu – FKG Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close