FOTO: Visočki gimnazijalci otputovali na eskurziju u Španiju

Danas u 19:30 h. na poligonu, iza KSC „Mladost“ u Visokom, najbliža rodbina, te dragi prijatelji ispratili su svoje gimnazijalce na vjerovatno najljepši životno putovanje, ispratili su ih na ekskurziju.

Ekskurzije su nešto što svakom srednjoškolcu ostaje zauvijek urezano u sjećanje. Tih nekoliko dana svaki učenik koji putuje na ekskurziju trudi se da sve te trenutke maksimalno iskoristi, te da se provede najbolje što može. Svi ti zajednički izleti, sva ta poznata historijska mjesta, to vrijeme provedeno u autobusu sa svojom rajom, svakom pojedincu je neprocjenljivo. Poznato je da kroz cijelo putovanje u autobusu vlada doza smijeha , adrenalina , nestrpljivosti. Sva ta nasmiješena lica željno išćekuju da vodić da znak za polazak , da se oproste sa svojim najdražim i napokon krenu da izgrade i svoje vlastito, najdivnije srednješkolsko iskustvo.
Tako je bilo i ove godine. 145 .gimnazijskih ucenika skupa sa svojim profesorima su se smjestili u tri udobna autobusa krenuli u daleku Španiju .
Povratak sa ekskurzije se očekuje nedjelju (22. septembar).

“Ukupno 136 učenika krenulo je na ekskurziju, a zajedno sa profesorima i vođama puta, ukupno 145 putnika. Ujutro smo u Veneciji i sutra navečer prenoćit ćemo u predgrađu Venecije. U nedjelju ujutro nastavljamo put, prvo ćemo posjetiti Veronu, onda kroz Italiju idemo u Francusku, a dolazak u Španiju očekujemo u ponedjeljak ujutro”, kazao nam je Mirzet Hindija, direktor Gimnazije “Visoko” za Magazin plus.

Svim učenicima i profesorima koji su otputovali za Španiju želimo sretan put, lijep i nezaboravan provod.
Nas portal će vas i dalje obavještavati o putovanju u Španiju.

Za vise slika KLIKNI

www.magazinplus.eu

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close