Foto/Video: Rekonstrukcija i obnova crkve sv. Mihovila u Zimči

Ovih dana vrše se radovi na rekonstrukciji crkvenog tornja, te rekonstrukciji i obnovi crkve sv. Mihovila u Zimči. Prema riječima fra Josipa Ikića, gvardijana Franjevačkog samostana u Visokom, donacija za ove radove stigla je iz Irske. Također, firma Buko-vod iz Visokog donirala je materijal za vodovodne instalacije.

Uz radove na crkvenom tornju, na postoječem crkvenom zdanju dograđena je sakristija.
U skorijem vremenu planira se i zamjena vrata i prozora na kompletnoj crkvi, te rekonstrukciji na enterijeru crkvenog zdanja. Gvardijan fra Josip Ikić pozvao je sve ljude dobre volje da pomognu u obnovi ove crkve. Ako sve bude išlo po planu, radovi bi trebali biti okončani u mjesecu oktobru tekuće godine.

Franjevačka provincija (redodržava) Bosna Srebrena je jedina ustanova koja neprekinuto djeluje u ovim prostorima od srednjega vijeka. Franjevci su došli u Bosnu davne 1291. godine. Franjevci u Visokom djeluju od 1900. godine, i dali su veliki kulturni i obrazovni doprinos ovom gradu.

Reporterska ekipa “Magazina plusa” jučer je posjetila radilište, a tom prilikom smo razgovarali sa gvardijanom fra Josipom Ikićem.

 

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close