Foto/Video: Odigrana predstava “Kafana blues”

U petak, 23.10.2015. godine, u prostorijama Gradskog kina u Visokom odigrana je predstava „Kafana blues“ koju su izveli studentsko pozorište sa Pala.

U pitanju je poetsko-muzičko-plesni kolaž sa melanholičnim backgroundom u kome su poezija, monolozi i muzika dramatizovani na način da jasno podcrtavaju fabulu cijele priče. Kabare u svoja tri čina oslikava rat, boemiju i ljubav. Bježeći od klasičnog kabaretskog pristupa režiseri su pokušali da adaptaciju prikažu podjednako i kao kabare, ali i kao klasični dramski tekst. Kroz adaptaciju teksta provučeni su bardovi poezije i proze poput Borhesa, Prevera, Crnjanskog, Vasiljeva, Antića, Kapora, Sarajlića, Bukovskog i dr.

Predstava  je održana  u sklopu projekta “Umjetnost kroz inkluziju” u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, koji implementira Udruženje “Damar omladine” na području Općine Visoko

U prologu donosimo video sa press konferencije:

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close