Fotomesh: Isprobajte Instagram na bosanski način

Lokalni Instagram? Ne zvuči loše. Upravo se toga sjetio mladi programer iz Zavidovića koji je kroz nekoliko mjeseci rada kreirao društvenu mrežu Fotomesh.

Stranica koja tek dobija na popularnosti, a čiji će se uspjeh ovjeriti u narednom periodu inspirisana je Instagramom – svjetski poznatom društvenom mrežom za dijeljenje fotografija. Na sličan način, Fotomesh obećava brz i zabavan način za dijeljenje i uređivanje vaših najbitnijih trenutaka.

Također, pored fotografija Fotomesh omogućava i objavu videa, a sadržaj se može uvezati i sa globalnim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter i Tumblr.

Iza Fotomesha stoji Eldar Sojkić, mladi programer iz Zavidovića koji je na njemu radio sedam dugih mjeseci nakon čega je stranicu, uz pomoć svojih prijatelja, i zvanično pustio u rad.

“Napraviti nešto poput Fotomesha je naporno i obavezujuće. Puno truda i dragocjenog vremena treba uložiti, a naravno potrebo je i znanje programskih jezika”, objasnio je Sojkić za Klix.ba koji od svog projekta očekuje konkretne rezultate.

“Nadam se velikom interesu mlade populacije iz cijelog Balkana. Jedini cilj i uspjeh koji želim jeste taj da u skoroj budućnosti zaposlim mlade ljude iz Bosne i Hercegovine koji će svakodnevno raditi na Fotomeshu, ali i drugim, novim stvarima”, rekao je Sojkić.

Kreator prvog bosanskohercegovačkog društvenog medija za fotografije ističe kako je za sada zadovoljan posjetom te da je Fotomesh osvojio mnogo simpatija.

Eldar se trenutno fokusira na svoju novu društvenu mrežu i na vidiku ne vidi nove ili slične projekte, ali kako sam kaže, budućnost može donijeti nove ideje od kojih neće pobjeći.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close