Foto: Proslavljen Božić crvi sv. Mihovila u Zimči i organizirana akcija “U susret Božiću”

Danas je u crkvi sv. Mihovila u Zimči održano Misno slavlje povodom katoličkog Božića, koje je predvodio fra Franjo Radman. Za vrijeme mise fra Franjo Radman je naglasio važnost Božića, te je uputio božićnu čestitku svim vjernicima. Najmlađi pripanici ove zajednice,  Julija Grubešić, Iva Grubešić i David Kajić, su na misi za sve prisutne pripremili prigodni recital na temu Božića.
Božić je jedan od najvažnijih katoličkih blagdana, vrijeme kada se drugi daruju i kada se drugima pomaže, tako je ove godine organizirana akcija pod nazivom „U susret Božiću“, na inicijativu Kate Galić, a u organizaciji Vesne Antunović. U sklopu te akcije provedeno je nekoliko aktivnosti u kojima su učestvovali svi vjernici ove zajednice, od onih najmlađih, pa do najstarijih. U prvoj akciji posjetili su se bolesni i stariji, gdje su im donešeni božićni kolači, a napravile su ih domaćice ove zajednice.  Druga akcija bila je izrada božićnih čestitki u kojoj su učestvovali mališani Zimče i okolice. Čestitke su podijeljene zajedno s božićnim kolačima. Treća akcija ogleda se u ukrašavanju božićnog drvca i jaslica u kojoj su također učestovala djeca.
U petak će se održati božićni koncert s početkom u 19 sati u crkvi sv. Bonaventure, a učestvovat će Bartolomej Stanković i gosti.

Za detaljnije KLIKNI!

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close