FOTO: “BIOS” se predstavio na 42. Sajmu šljive u Gradačcu

U Gradačcu je od 26.08. do 29.08. održan 42. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Na najstarijoj specijalizovanoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini se predstavilo oko 250 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske i Turske.
Na sajmu su se i ove godine predstavili proizvođači hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i sredstava za zaštitu bilja kao i brojne institucije, organizacije i firme koje podržavaju i promoviraju poljoprivredu.
Zemljoradnička zadruga Bios iz Visokog, koja iz godine u godinu bilježi zavidne rezultate, se također predstavila na ovogodišnjem sajmu sa svojim proizvodima, kao i prethodnih godina.

“Drago nam je da smo i ove godine učestvovali na ovom renomiranom sajmu i da smo imali mogućnost predstaviti svoje proizvode. Mi u “Bios-u” iz godine u godine proširujemo svoje proizvodne kapacitete i ovakvi sajmovi su nam dobre prilike kako bi sve naše novitete pokazali našim potencijalnim korisnicima. Uz naše poljoprivredne proizvode predstavili smo i naš asortiman vodovodnog sistema za navodnjavanje”, istakao je za “Magazin plus” Adis Hodžić – glasnogovornik OPZ BIOS iz Visokog.

Podsjećanja radi ovogodišnji sajam su otvorili Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, Premijer Vlade TK Bego Gutić i predsjednik Uprave Petrokemije iz Kutine Nenad Zečević.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close