Fojnica: 2.300 KM godišnje, svaki punoljetni građanin potroši u kladionicama

Fojnica –  U  kladionicama se potroši oko 23 miliona KM što u gradu koji ima 10 hiljada punoljetnih stanovnika predstavlja godišnju potrošnju od 2300 KM po glavi stanovnika.

Da živimo u vremenu poremećenih društvenih vrijednosti, da kao građani nismo osvješteni, samosvjesni, pa i društveno osvješteni nije nova informacija za ovdašnje prilike.
Za takve tvrdnje mnogo je primjera, a ovaj puta donosimo informaciju iz Fojnice, preuzetu sa Preporoda.com

U Sali Tursko-bosanskog kulturnog centra u Fojnici, sinoć (08.12), je održano predavanje „Klađenje-zlo koje nas uništava“ u organizaciji Udruženja „ATIK“.

Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a predavač je bio Harun Pašalić, profesor islamske teologije. Ukazano je na vjerske, moralne psihofizičke i društvene posljedice klađenja. Također, govorilo se je i o nemarnosti viših državnih instanci kada je u pitanju poštivanje zakonskih odredbi odnosno zabrana da maloljetnici ne smiju pristupiti kladionicama te nepoštivanju odredbe da se kladionice ne smiju nalaziti u krugu od 100 metara od javnih institucija (škola, opštine, domova zdravlja…). Akcenat na ovom predavanju je stavljen na to da se godišnje u Fojnici na kladionice potroši oko 23 miliona KM što u gradu koji ima 10 hiljada punoljetnih stanovnika predstavlja godišnju potrošnju od 2300 KM po glavi stanovnika. Predavanju je prisustvovao i načelnik opštine Fojnica gosp. Sabahudin Klisura koji je predložio da se ovo predavanje održi u svakoj mjesnoj zajednici u Fojnici kako bi se podigla svijest o ovome zlu i danas, slobodno ćemo kazati, društvenom problemu broj jedan.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close