FM SDP BiH: HDZ-ova zastupnica nacističkim pozdravom je poslala više nego jasnu poruku mladima i građanima BiH!

Ovim putem Forum mladih SDP-a osuđuje fašistički istup HDZ-ove zastupnice kojim je pokazala nepohodnost donošenja zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija bez kojeg Bosna i Hercegovina ne može biti društvo ravnopravnih građana i naroda

(Fena)

Samo dan nakon najave akcije prikupljanja potpisa za donošenje zakona o zabrani fašističkih i neofašistički organizacija u Bosni i Hercegovini pod nazivom „(G)lupi fašizam“, zastupnica HDZ-a BiH u skupštini Livanjskog kantona Ivica Pašalić-Lhotak svojim istupom je pokazala neophodnost donošenja ovakvog zakona, navodi se u saopćenju Foruma mladih SDP-a.

Naime, mediji su jučer objavili fotografiju ove HDZ-ove “profesorice” i aktuelne zastupnice u kantonalnoj skupštini na kojoj je zajedno sa par učenika nacističkim pozdravom “Sieg Heil” poslala više nego jasnu poruku mladim ljudima i građanima Bosne i Hercegovine.

Ovim putem Forum mladih SDP-a osuđuje fašistički istup HDZ-ove zastupnice kojim je pokazala nepohodnost donošenja zakona o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija bez kojeg Bosna i Hercegovina ne može biti društvo ravnopravnih građana i naroda.

Forum mladih SDP-a očekuje od skupštinskih zastupnika Livanjskog kantona, kao i predstavnika HDZ-a da sankcionišu “profesoricu” Lhotak i pošalju jasnu poruku svim njenim istomišljenicima da fašizmu nema mjesta u bosanskohercegovačkom društvu.

Ovakvu poruku učenici i nastavnici gimnazije “Marko Marulić” su već poslali njihovim neučestvovanjem i osudom “profesoricinog” veličanja fašizma, kaže se u saopćenju Foruma mladih SDPBiH.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close