Filmske greške u 2012.: 35 grešaka u filmu “Skyfall”, a 63 u “MIB” III

James Bond zapravo ne pravi greške, ali je sasvim suprotno s njegovim filmskim timom. Kino fanovi su pronašli čak 35 grešaka u filmu “Skyfall”. James Bond nije jedni junak platna u kojem se pronalaze greške. Na listi s najviše grešaka u 2012. možete pronaći „Men in Black“ i „Spiderman“, dok je u 2011. s najviše grešaka prednjačio film “Transformersi 3” s 58 grešaka.

Uprkos budžetu od oko 115 milijuna eura, britanski agentski triler nije uspio napraviti korekture u filmu. Odmah u prvoj sceni možete vidjeti veliku grešku. Za vrijeme potjere agentica (Naomi Harris) razbija svoju šoferšajbu, koja je samo nekoliko trenutaka filma ponovo kao nova.

Čak i na samom Bondu (Daniel Craig) primječuju se greške. U borbi na vozečem vlaku nosio je cipele s pertlama, zatim odjednom nosi čizme. Slična greška mogla se vidjeti i kod bondove šefice gospođe M (Judi Dench). U jednoj sceni kada ju gledamo s traga vidimo naušnice, zatim u narednoj sceni kada se okreće vidimo potpuno drukčije.

Prosječan posjetitelj kina ove greškice previdi, ali jednom strastvenom kino obožavateju padaju u oči. Stranica „moviemistakes.com“ prikuplja sve ove greške i godišnje objavljuje listu filmova s greškama. Uprkos svim greška isplati se pogledati film “Skyfall” još jednom ili pak prvi put.

Potpuna lista: Filmovi iz 2012. s najviše pogrešaka

1. Men In Black III (63)
2. Skyfall (35)
3. Batman: The Dark Knight Rises (24)
4. The Amazing Spiderman (24)
5. The Avengers (22)
6. Looper (14)
7. Prometheus (13)
8. Argo (13)
9. Underworld: Awakening (10)
10. The Hunger Games (10)

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close