BiHPolitika

Fikret Prevljak otvoreno: Da, poltron sam porodice Izetbegović

Dva dana pred unutarstranačke izbore u Kantonu Sarajevo kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Fikret Prevljak okupio je stranačke kolege kojim je priznao da je poltron porodice Izetbegović. Portal Klix.ba ekskluzivno objavljuje snimak obraćanja Prevljaka na zatvorenom skupu održanom na Ilidži.Prvog dana ove sedmice, odnosno dva dana pred izbor predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kandidat, a sada već predsjednik sarajevske SDA, Fikret Prevljak okupio je delegate kako bi ih uvjerio da glasaju za njega na unutarstranačkim izborima.

Obraćanju novog predsjednika prisustvovao je potpredsjednik SDA i dojučerašnji predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Asim Sarajlić kojom se Prevljak zahvalio na “virtuoznom vođenju našeg kantona”.

“Ovaj Kanton Sarajevo je baš prevaziš'o sve. Imali smo takve rezultate, uspješne rezultate i Asime ja ti stvarno u to ime čestitam ispred ovih ljudi. I da našeg predsjednika Asima nagradimo jednim velikim aplauzom”, rekao je Prevljak nakon čega se salom prolomio aplauz okupljenih delegata.

Inače, prije Prevljaka delegatima se obratio i “prvi do Bakira” te obrazložio zbog čega stranačke kolege trebaju na unutarstranačkim izborima glasati upravo za Prevljaka, a ne za Semira Efendića. Nakon njega Prevljak kazao da su delegati vjerovatno čuli za njega da je “nepismen i da je poltron” te da zbog toga mora predstaviti svoju biografiju.

“Ja jedva čekam srijedu da ovo riješimo i da krenemo ako Bog da u nove pobjede”, kazao je Prevljak.

Predstavljanje svoje biografije započeo je informacijom o tome gdje je završio osnovnu školu podsjećajući da je „Asim već rekao da je bio uz predsjednika“.

“Poslije, završio sam i taj fakultet… Političke nauke. Ali, što se tiče stranke, bio sam član Gradskog odbora i poslije rata, znate oni prvi zastupnici, bio sam. Znate da sam u predzadnjem mandatu bio zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo“, rekao je Prevljak.

Ukazao je na važnost mjesnih odbora SDA ističući da se upravo iz njih “crpe i direktori i ministri” te da je o tome pričao i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Ovo sam htio ukratko da objasnim što se tiče eto mog protokola i škola. A poltron. Poltron jesam, moram vam priznat. Za stranku SDA, za porodicu Izetbegović, za Bakira našeg. Tu jesam poltron”, kazao je Prevljak što su SDA-ovci pozdravili aplauzom.

Na kraju razgovora pohvalio je i protukandidata Semira Efendića navodeći da se za vrijeme Efendićevog mandata izgradio Novi Grad te da o njemu može reći samo najbolje.

Klix


Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close