FIFA trofej u martu dolazi u Sarajevo

Nakon što su ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini u oktobru 2013. imali priliku vidjeti pobjednički pehar Lige prvaka koji dodjeljuje UEFA, od 6. do 8. marta ove godine u Sarajevo će, u organizaciji kompanije “Coca-Cola”, doći i trofej Svjetske nogometne organizacije (FIFA) namijenjen pobjedniku Mundijala u Brazilu.

Velika imena

Ovu informaciju potvrdili su nam i iz menadžmenta kompanije “McCann”, koja na ovom projektu radi za “Coca-Colu” u Sarajevu, dodajući da pehar u glavni grad BiH stiže radi promocije najvažnije sporedne stvari na svijetu uoči početka Mundijala, na kojem će nastupiti i naša reprezentacija u grupi s Argentinom, Nigerijom i Irakom.

– Bosanci i Hercegovci pehar će moći vidjeti u dvorani “Mirza Delibašić”, gdje će biti izložen tri dana. Dolazak trofeja u BiH izaziva veliko interesovanje stručne i šire javnosti, a nadamo se da će i velika imena iz svijeta fudbala biti dio ovog spektakla – kazala je  Adela Ićindić, portparol kompanije “McCann”.

Tokom 267 dana, koliko traje putovanje najpoznatijeg simbola ovog sporta, pehar će biti izložen u 88 zemalja svijeta.

– Trofej u BiH dolazi iz Češke. Nakon što tri dana bude izložen u Sarajevu, pehar će nastaviti putovanje u Francusku, gdje će ga, također, moći vidjeti fudbalski zaljubljenici – dodala je Ićindić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close