Fifa kaznila Srbiju i zaprijetila izbacivanjem iz kvalifikacija

Kazna za utakmicu s Walesom je financijske naravi, ali članovi komisije upozorili su kako će u slučaju ponavljanja incidenata, sankcije biti teže. Slijedi kazna Uefe…

Disciplinska komisija Fife kaznila je Srpski nogometni savez zbog nedoličnog ponašanja navijača na utakmici te reprezentacije i Walesa (6-1) u Novom Sadu s 5000 švicarskih franaka, odnosno oko 4100 eura.

Kazna je samo financijske naravi, ali članovi komisije upozorili su kako će u slučaju ponavljanja incidenata, sankcije biti znatno teže. Moguće je oduzimanje bodova ili izbacivanje Srbije iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Savez se neće žaliti. Podsjećamo, Srbija je s Hrvatskom u skupini, a nakon četiri odigrana kola ima samo četiri boda, čak šest manje od ‘vatrenih’.

Inače, Srbi strahuju od Uefine kazne koja će stići u četvrtak. Sigurno će biti znatno rigoroznija, a odnosi se na nerede u Kruševcu kada su igrala mlade reprezentacije Srbije i Engleske. Podsjećamo, tada su navijači rasistički vrijeđali tamnopute gostujuće igrače, a po završetku utakmice došlo je i do masovne tučnjave.

Preuzeto sa 24sata.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close