Uhapšen parlamentarac prilikom uzimanja 20.000 KM mita

Na osnovu saznanja Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, djelatnici  Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su na području Tuzle lišili slobode osobu O.M.

 

Nezvanično saznajemo da je riječ o Midhatu Osmanoviću iz Stranke za BiH, koji obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH.

Aktivnosti su izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno sigurnosne agencije, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici SIPA-e. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Zastupnik O.M. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000 KM, radi riješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Djelujući koordinirano, tužitelj i djelatnici Tužiteljstva BiH, agenti OSA-e i policijski djelatnici SIPA-e, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prilikom primopredaje mita u iznosu od 20.000 KM u označenim novčanicama.

Nakon lišenja slobode, aktivnosti Tužiteljstva BiH, OSA-e i SIPA-e se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.

Ova akcija, pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH i policijskih i sigurnosnih agencija, da veoma efektno i brzo reaguju u ovakvim slučajevima, te da složene akcije okončaju za samo 48 sati. Ova akcija, također je poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH, te da u toj borbi neće biti nedodirljivih, kaže se na kraju saopćenja Tužiteljstva BiH uz poziv građanima da koruptivne aktivnosti prijavljuju Tužiteljstvu BiH i policijskim agencijama.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close