Faruk Vražalić: Islanđane ne poznajem, ali svjestan sam naše snage

Faruk Vražalić na visokom je nivou odradio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Razigrani reprezentativac prava je snaga tima Dragana Markovića i jedan od naših najboljih igrača u posljednjih nekoliko godina.

I u klubu mu ide dobro. Nakon iskustva u Španiji, sada s uspjehom nastupa u najsnažnijem rukometnom takmičenju na planeti.

Vijest o protivniku u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo nije dočekao s radošću, ali kako kaže, niti sa pretjeranim razočarenjem. Svjestan je, tvrdi, da će u ključnom dvomeču biti teško bez obzira na ime protivnika.
“Šansu imamo, imali bismo je protiv svakog rivala, ali svjesni smo da je mnogo posla i teškog rada pred nama. Mislim da smo spremni za uspjeh. Zreli smo i iskusni”, govori Vražalić na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

Priznaje da reprezentaciju Islanda ne poznaje baš dobro, ali vremena za kvalitetan skauting bit će dovoljno.

“Neke, one najbolje, svakako poznajem, ali većinu igrača nisam imao priliku baš najbolje upoznati premda ih mnogo igra u Bundesligi.Vjerujem da će stručni štab odraditi kvalitetan posao i pripremi nam dovoljno informacija o rivalima”, dodaje naš sagovornik i zaključuje:

“Vrijeme je da odemo na veliko takmičenje. Zaslužili smo. Borićemo se i vjerovati u uspjeh.”

www.magazinplus.eu – E.A., Radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close