Visoko

Faruk Šabić će danas biti predat Tužilaštvu ZDK

Nakon što je bacio bombu na troje komšija s kojima je pio: Faruk Šabić će danas biti predat Tužilaštvu ZDK 

 

Faruk Šabić (40), osumnjičen da je jučer u mjestu Buzić Mahala kod Visokog usred dana kroz prozor automobila bacio ručnu bombu na supružnike Nermina i Besku Omerhodžić i na Hindiju Samira iz Visokog, danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

– Postupajući tužilac će, nakon što osumnjičeno lice ispita, odlučiti o određivanju mjere pritvora. Ovo Tužilaštvo poduzima sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju predmetnog slučaja, kazali su nam iz Tužilaštva ZDK.

Podjećamo, u mjestu Buzić Mahala odmah nakon dojave o ovom nesvakidašnjem incidentau koji je uznemirio građane Visokog, angažirane su sve raspoložive ekipe Policijske stanice Visoko, koje su tragale za bombašem. Povrijeđeni su vozilom Hitne pomoći prvobitno prevezeni u Dom zdravlja Visoko, a potom, zbog teških povreda, na Urgentni odjel zeničke bolnice.

Zahvaljujući brzoj reakciji, policijski službenici su locirali i uhapsili Šabića, koji se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela.

Kako saznajemo, svemu je prethodio verbalni sukob. Šabić je s komšijama pio u svojoj kući. Došlo je do svađe pa su se njih troje udaljili iz kuće. Šabić ih je sustigao i bacio bombu na njih. Šabić, kao ni povrijeđeni, ranije nisu dolazili u sukob sa zakonom, odnosno nisu osobe iz kriminalnog miljea.

Autor: D. PAŠALIĆ – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close