Faruk Kulović s GOŠK-om debitira u rodnom kakanjskom Doboju

Proteklih sedam dana u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, izvršene su tri promjene trenera. Jedinstvo iz Bihaća, više ne vodi Mehmed Janjoš. Iskra iz Bugojna je otkazala povjerenje Salimu Durakoviću, prije gostovanja u Kaknju, a Tomislava Raguša u Gabeli, zamjenio je Faruk Kulović, koji će prvu utakmicu GOŠK-a voditi sa klupe na stadionu Mladosti, u rodnom Doboju.

Nogometaši Goška iz Gabele nakon što su ispali iz Premijer lige, sezonu u Prvoj ligi FBiH nisu najbolje počeli što je rezultiralo da se rukovodstvo kluba zahvali treneru Tomislavu Ragužu i pronađe drugo riješenje na trenerskoj klupi.

Novi trener Goška je Faruk Kulović koji je prije dolaska u Gabelu trenirao ekipe u u Saudijskoj Arabiji, Omanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a svojevremeno, uspješno je vodio i Bosnu iz Visokog. Kulović je dogovorio saradnju na godinu dana, a primarni cilj će biti da ekipa ostvari bolje rezultate i konkuriše za vrh tabele. Gošk se nakon pet odigranih kola nalazi na šestom mjestu sa osam bodova, pet manje od prvoplasiranog dvojca Bratstva i Jedinstva.

Faruk Kulović je rođen 04.10. 1961.godine. Interesantno je istaći da će debi na klupi GOŠK-a imati upravo u rodnom Doboju, gdje će u subotu u okviru 6. kola snage odmjeriti Mladost i GOŠK.

Do smjene trenera došlo je i u Jedinstvu iz Bihaća.Nakon subotnje pobjede u derbiju protiv Slobode (3:0) Mehmed Janjoš je podnio neopozivu ostavku, koju je obrazložio privatnim razlozima, premda se špekulira da je ovaj poznati struičnjak Bihać napustio zbog nesporazuma sa vodsstvom kluba..Uprava Jedinstva za novog trenera imenovala je Ahmeta Kečalovića, dosadašnjeg trenera juniora, koji je svojevremeno jedno kraće vrijeme obnašao i ulogu prvog trenera.

Nakon poraza u 4. kolu od Podgrmeča u Bugojno, Uprava Iskre smijenila je Salima Durakovića i ekipu u Kaknju vodili su s tribina Mesud Duraković i Haris Alispahić, koji će, kako nam je rekao zvanični predstavnik na utakmici sa Rudarom Asmer Hasić, tu dužnost obavljati do izbora novog trenera. Zanimljivo da je Salim Duraković drugi trener koji je u posljednje vrijeme vodio Iskru.Naime, u pripremnom periodu prije početka prvenstva nakon samo dvanaest dana ostavku je podnio Sead Seferović.

Smjene trenera su česte u našim klubovima. Kako je krenulo, ove sezone bi se mogao zabilježiti rekord jer su u samo pet odigranih kola smijenjena četiri trenera. Već se može postaviti pitanje: Ko je sljedeći?

KakanjLive

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close