FAP Bosanska piramida Sunca: Objavljen poziv za volontiranje u 2016 godini

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” zvanično objavljuje da će se proces volontiranja ponovo odvijati na lokacijama Bosanske doline piramida u 2016 godini.

Sezona volontiranja starta 2. juna 2016. i traje do 30. septembra 2016. Lokacije volontiranja su Bosanske piramide Sunca i Mjeseca i podzemni tuneli “Ravne” i “Ravne 2”.

Dobrodošli su svi zainteresovani bez obzira na iskustvo i struku. Dobna granica nije limitirana, Djeca i omladina od 7-18 godina trebaju biti u pratnji rodbine.

Proces rada će se odvijati pod rukovodstvom stručnog tima Fondacije.

Dva programa se nude volonterima:

(1)   Ekspedicije na bosanske piramide s volontiranjem, u trajanju 11 dana, kompletno organiziran prijem, smještaj, lokalni transport, ishrana, pet dana volontiranja, tri dana obilaska lokacija u BiH. Prva grupa Ekspedicija starta 2. juna 2016. (Više: http://piramidasunca.ba/bs/1-bosnian-pyramid-expedition-with-volunteering-2016).

(2)   Samo volonitranje, za one koji se sami brinu za smještaj, ishranu i prijevoz, jedina im je obaveza da vrjeme volontiranja od 9-15 sati provedu na arheološkim lokacijama. Nemaju nikakvih finansijskih obaveza, ali se trebaju pismeno najaviti Fondaciji kada žele volontirati. Više:  (http://piramidasunca.ba/bs/2-volunteering-only-2016).

Volonitranje će se odvijati tokom puna četiri mjeseca (juni-septembar) i to radnim danima (ponedjeljak-petak). Ovo je jedinstveni slučaj u svijetu da je neprofesionalcima data šansa da učestvuju u procesu otkrića najvećih piramida u svijetu.

Piramidasunca.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close