LifestyleVisoko

Fantastična četvorka u ritmu muzike za ples

Kada se sastanu četiri osobe koje vole isto: muziku, onda ništa drugo ne preostaje nego istu tu ljubav dijeliti sa drugima. Kada još unutar kruga tih osoba postoji još jači vid međusobne ljubavi, prijateljstva, brižnosti i razumijevanja, onda to već ima drugi i dosta ljepši smisao. Tada govorimo o prijateljima koji svoju radost nesebično dijele sa drugima. Jer, zna se, ljubav prema muzici može se podijeliti samo onda kada ona tu zaista i postoji. 

Ko je Fantastična četvorka koja se pojavila na BH sceni od nove 2019. godine? 

Nejla Keškić, diplomirani etnomuzikolog i izvođač, Memnun Muzaferija, student Energetike i učesnik emisije Zvijezda možeš biti tiDamir Galijašević, student etnomuzikologije, harmonikaš, kompozitor, aranžer i dobitnik mnogih nagrada i Ajdin Selimović, student Saobraćaja i komunikacije i klavijaturista.

Četiri osobe, četiri životne priče, četiri talenta, jedan tim i jedan cilj. Kada govorimo o njihovim životnim pričama (koje opširnije možete pročitati na kraju članka) onda možemo govoriti i o godinama truda, rada i zalaganja koje možete čuti već pri prvim odslušanim notama. Da ljubav prema pjesmi postoji dokazuju i njihovi jako posjećeni nastupi, pa tako često za ovu Fantastičnu četvorku (kako ih mi volimo zvati) možete čuti samo riječi hvale. Od dobre stare sevdalinke, do današnjih hitova: u svaku pjesmu uložen je trud, koji posjetioci njihovih nastupa osjete. Da „Ko pjeva zlo ne misli“ oni to i dokazuju, a mi im možemo samo još poželjeti da nastave ploviti u ljepoti pjesme koju pružaju i da što više osoba osjeti ono što njihove sposobnosti i pružaju. 

Da ne bi sve ostalo na riječima, poslušajte cover pjesme pjevačkog para grupe o kojoj smo Vam pisali.


Memnun Muzaferija i Nejla Keškić – Kad odeš ti [COVER]

Želite li upoznati njihove životne priče? 

Damir Galijašević: Rođen 1996. godine u Rijeci, Republika Hrvatska. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Tešnju 2015. godine kada upisuje prvi ciklus studija na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, smjer etnomuzikologija. Trenutno student četvrte godine studija. Od 2011. godine aktivno se bavi muzikom.

Kao samostalni muzičar ili sa privatnim ansamblom pratio najistaknutije interpretatore sevdalinke BiH današnjice, od najstarije preko srednje do najmlađe generacije. Kao kompozitor i aranžer učesnik svih važnijih festivala u BiH i regionu. Godine 2012. u ekipi Vehida Gunića bio predstavnik Bosne i Hercegovine na Međunarodnom ramazanskom festivalu u Trabzonu (Turska). Član predsjedništva Udruženja estradnih izvođača Kantona Sarajevo, član skupštine AMUSa i AISa, predsjednik skupštine Udruženja “Omladinski ansambl Tešanj”, te umjetnički rukovodilac instrumentalnog ansambla “Alkatmeri” Tešanj. Dobitnik renomiranog priznanja “Bh. Muzički oskar” u kategoriji najbolji mladi muzičar 2017. godine. Živi, studira i radi u Sarajevu.

Nejla Keškić: Rođena 1995. godine u Visokom. Osnovnu školu zavrsila u Brezi, potom Srednju Muzicku skolu u Sarajevu. Nakon zavrsene srednje skole upisuje prvi ciklus studija na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, odsjek za etnomuzikologiju. 2018.godine postaje Bachelor etnomuzikologije.

Trenutno studentica II ciklusa studija (master) odsjeka za etnomuzikologiju na Muzickoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Od 2014. godine aktivno se bavi izvođenjem popularne i etno muzike. Također, aktivna je članica izvođačkog ansambla Etnoakademik, koji djeluje u okviru Odsjeka za etnomuzikologiju na Muzickoj akademiji u Sarajevu.

Memnun Muzaferija, rođen 1997. u Visokom. Osnovnu a potom srednju građevinsku školu zavšio u Visokom. Nakon srednje škole upisuje studij Energetike u Kiseljaku. Trenutno srudent 3. godine studija. Dugo godina je fudbal bio glavna preokupacija u njegovom životu ali u srednjoj školi, do tada ne tako mnogo izražena, ljubav prema muzici je pobjedila sve dotadašnje planove koji nisu vezani za istu.

2015. godine bio jenučesnik showa DIO TIMA u realizaciji Hayat tv, i aktivno počinje da se bavi izvođenjem popularne muzike. 2018. godine se predstavio na festivalu narodne muzike “Ilidža 2018” sa pjesmom “Bosno moja,vraćam ti se ja”, a trenutno je učesnik poznatog tv showa “Zvijezda možeš biti ti”.

Ajdin Selimović: Rođen 1997. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Osnovnu školu i Opću gimnaziju završava u Kiseljaku 2016. godine, te upisuje fakultet za Saobraćaj i komunikacije, smijer Cestovni saobraćaj također u Kiseljaku. Trenutno student treće godine studija.


Njegov muzički put počinje od 2008. godine kada postaje član KUD “Izvor” ‘08 Kiseljak, gdje pored sviranja, aktivno sudjeluje kao “igrač” u folkloru. U društvu ostaje sve do 2016. godine. Za to vrijeme odlazi na razne festivale folklora i aktivno sudjeluje u stvaranju muzike za igru. Od značajnih festivala na kojima je učestvovao, izdvajaju se festivali u Republici Turskoj, Makedoniji i Češkoj. 2014. godine, završava i seminar za koreografa. Svoje muzičko obrazovanje uči kod nastavnika i profesora Midhata Salčinovića. Uporedo uz školovanje, aktivno nastupa i radi od 2014. godine. Živi, studira i radi u Kiseljaku. .

breza-x.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close