KošarkaSport

Fantastičan početak u Zaragozi: BiH razbila Dominikance

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je počela nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Izabranici Josipa Pandže su u prvom kolu lagano pobijedili Dominikansku Republiku rezultatom 84:59.

Naši zlatni momci su od početka meča vladali terenom u Zaragozi, a prve poene postigao je Džanan Musa kada je pogodio za 2:0. Nakon nešto više od pet minuta igre bilo je 15:2 za BiH i već se vidjelo u kojem smjeru ide meč. Prvu četvrtinu okončali smo rezultatom 25:9.

U drugu dionicu smo nešto lošije ušli. Čekali smo na poene više od dvije minute, ali srećom naša odbrana nije dozvolila da se Dominikanci vrate u meč, te smo ubrzo ponovo uspostavili pravu igru.

Džanan Musa je potom krenuo u paljbu prema protivničkom košu. Pogodio je trojku za 22 razlike, 36:14 na nešto manje od pet minuta prije kraja prvog dijela, a potop protivnika nastavljen je i do kraja prvog dijela.

Prednost je rasla iz napada u napad, u jednom trenu je bilo i 28 poena razlike, ali su Dominikanci zahvaljujući greškama naše selekcije uspjeli da spuste prednost na minus 21, 47:26.

BiH je u drugom dijelu “smanjila gas”. U trećoj četvrtini smo vidjeli najmanje poena – po 13 na obje strane. Na kraju je bilo 84:59.

Džanan Musa je predvodio našu reprezentaciju sa 32 poena i 10 skokova, Sani Čampara je dodao 18, dok je na drugoj strani Rivera ubacio 17 poena.
(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close