(FACE TV) Selim Bešlagić: Lagumžija je kriv za trenutnu lošu politiku SDP-a

Nekadašnji gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić je u intervju za Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića govorio kritički i o lošem vođenju politike od strane vrha SDP-a i predsjednika Zlatka Lagumdžija

„Kada se bi se dozvolilo Nerminu Nikšiću da u javnosti iznese svoju analizu, vidjelo bi se da je Vlada FBiH dosta uradila u njegovom mandatu. Ali nije tu problem, radi se o tome što se nisu sprovodile politike iz naših programskih smjerenica… Bilo je tu dosta nekometentnosti naših kadrova, prvo smo, ako nam je statut to branio, napravili koaliciju sa nacionalnim strankama. U redu, ako smo napravili, onda smo to morali gurati do kraja izbornog ciklusa. Ali mi smo onda pravili novu koaliciju i izašli na teren da nas svi mogu napadati i da se stalno branimo… Potom, SDP je morao voditi računa o interesima crvene Tuzle ali nije. Ja sam ovo sve iznio na Glavnom odboru ali opet se neke stvari ponavljaju kada je u pitanju vođenje partije. Naše percepcije nisu iste… Nije puno bolji ni naš općinski načelnik, njegova greška je što ne razgovaraju sa ljudima, zato nam se i ovo događa.

Na pitanje novinara ko je kriv, Bešlagić je nedvosmisleno izjavio:

!Zna se ko je kriv. Vrh SDP i naročito predsjednik Lagumdžija. I da se pogrešno ne shvati, ja ovo ne govorim da ja bio predsjednik umjesto njega nego govorim svoje mišljenje.

POGLEDAJ VIDEO!

Face TV

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close