- VIJESTI-TopSLIDEBiHPolitikaRegionSvijet

“Evropska unija je nedvosmisleno opredijeljena suverenitetu, jedinstvenosti i teritorijalnom integritetu BiH”

DELEGACIJA EU KATEGORIČNA: “Evropska unija je nedvosmisleno opredijeljena suverenitetu, jedinstvenosti i teritorijalnom integritetu BiH”

Priča oko slanja “non-paper” dokumenta u EU o Zapadnom Balkanu od strane slovenačkog premijera Janeza Janše, kao i pitanje predsjednika Slovenije, Boruta Pahora, o mirnom razlazu u BiH, jedna je od glavnih tema domaće javnosti u posljednja dva dana.

Povodom tog događaja komentar je dala i Delegacija EU u BiH. Oni su potvrdili da EU nastavlja nedvosmisleno podržavati Bosnu i Hercegovinu.

– Evropska unija je nedvosmisleno opredijeljena suverenitetu, jedinstvenosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Zajedno sa našim državama članicama, u potpunosti i čvrsto podržavamo perspektivu BiH u Evropskoj uniji, kazali su iz Delegacije EU.

Dodali su da 2021. godina pruža priliku za napredak sa reformama koje se nalaze u 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja EK.

– Zajedno sa našim međunarodnim partnerima, podržavamo Bosnu i Hercegovinu nepovratno na putu ka članstvu u EU. 2021. godina koja nije izborna pruža priliku Bosni i Hercegovini da napreduje sa reformama sadržanim u 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, naveli su iz Delegacije EU.

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close