Evo ko su novi sudije i tužioci u BiH

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na današnjoj sjednici donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Tako je Snježana Čolaković imenovana na poziciju predsjednika Kantonalnog suda u Zenici, Janja Jovanović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Sarajevu, Nada Živković, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prnjavoru te Fadila Amidžić, na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Tomislav Ljubić imenovan je na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Mevsuda Ploskić, na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Enisa Adrović, na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Stana Imamović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Jasminka Kubat imenovana je na poziciju sudije Kantonalnog suda u Zenici, Željko Bosnić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Livnu, Tomislav Kljajić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Doboju, Edin Buljubašić, na poziciju sudije Općinskog suda u Gradačcu, Asmir Karić, na poziciju sudije Općinskog suda u Živinicama te Fikreta Delić, na poziciju sudije Općinskog suda u Živinicama.

Također, Stojanka Kovačić imenovana je na poziciju sudije Općinskog suda u Travniku, Jadranko Stupar, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, Kemal Maksumić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a Vjekoslav Vavra, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Vedran Alidžanović imenovan je na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a Damir Čačković, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Jasminka Jovičić imenovana je na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok je Alen Šabić imenovan na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti, ugleda i iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravo na dužnost će stupiti 1. septembra 2013. godine, saopćeno je danas iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća.

(Fena/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close