LifestyleTehnologija

Evo kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Vozači znaju da niske temperature donose i leđenje brave

ZANIMLJIV TRIK Evo kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Stigla je zima, a vozači znaju da niske temperature donose i leđenje brave koje može da vas dovede do nervnog sloma kada ujutru žurite na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rješenje a kad vidite o čemu se radi, pitaćete se kako se toga ranije niste sjetili!

Sljedeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umjesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suho pranje ruku. Znate one male bočice gela, koje bi trebalo da uvijek nosimo sa sobom i čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo? E, pa, one mogu da vas poštede nervnih slomova u januarskim jutrima.

Bukvalno sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite par sekundi. Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se lagano otključati.

Eto još jednog razloga da uvijek sa sobom nosite sredstvo za dezinfekciju ruku – a usput možete i da operete ruke, nije na odmet. Ako, pak, nemate ovaj gel kod sebe možete običnim upaljačem par sekundi da zagrijete metalni dio ključa, pa će vreli metal da odledi bravu.

Autor: A. Vr.

avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close