Eurobasket: BiH u trećoj jakosnoj skupini

Organizatori Eurobasketa za košarkaše danas su objavili sastave jakosnih skupina prije ždrijeba koji će se održati u francuskom Disneylandu 8. prosinca, a reprezentacija BiH svrstana je u treću jakosnu skupinu.

Uz BiH, u trećoj jakosnoj skupini nalaze se Grci, Turci te Latvijci. Jakosne skupine određene su na način da je najvažniji kriterij bio plasman na prošlom Eurobasketu održanom 2013. u Sloveniji.

U najjaču su skupinu svrstani europski prvaci Francuzi, koji će biti i domaćini završnice ovog natjecanja, europski doprvaci Litvanci, osvajači bronce iz Slovenije Španjolci te Hrvatska koja je u Sloveniji bila četvrta.

Eurobasket 2015. trebao se održati u Ukrajini, ali je FIBA toj zemlji oduzela domaćinstvo zbog nesigurne političke situacije, a za nove su domaćine određeni Francuska, Hrvatska, Njemačka i Latvija. Hrvatska, Njemačka i Latvija bit će domaćini po jedne skupine u prvom krugu natjecanja, dok će se završnica igrati u Francuskoj. Gradovi u kojima će se igrati su Zagreb, Berlin, Riga, Montpellier i Lille, a termin održavanja je od 5. do 20. rujna.

JAKSONE SKUPINE ZA EUROBASKET:

1. SKUPINA: Francuska, Litva, Španjolska, Hrvatska
2. SKUPINA: Slovenija, Ukrajina, Srbija, Finska
3. SKUPINA: Grčka, Turska, Latvija, Bosna i Hercegovina
4. SKUPINA: Poljska, Belgija, Makedonija, Italija
5. SKUPINA: Njemačka, Izrael, Češka, Gruzija
6. SKUPINA: Nizozemska, Rusija, Island, Estonija

Autor: Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close